Cunoastem cu totii placerea de a sta cu prietenii la un pahar de vin fiert sau o ciocolata calda in sezonul rece. Va prezint 2 retete interesante pe care le-am gasit intr-o carte de bucate mai veche.
Grog
Feliati subtire cam 125 grame de radacina d ghimbir (cu curatatorul de cartofi sau pe razatoarea mare) si inveliti-l intr-un filtru/ plic de ceai din hartie. Adaugati patru bete de scortisoara, 16 cuisoare, o lingura de cardamon, o lingura de esenta de vanilie, o lingurita de nucsoara, 50 de grame de zahar si 250 grame de miere. Peste amestec turnati doi litri de apa clocotita, in care puneti 12 pliculete de cear Darjeeling. Infuzati circa 15 minute. Adaugati 250 grame de rom si amestecati. Mai puteti pune doi litri de lapte firbinte si puteti decora cu frisca. Reteta este valabila pentru 12 portii.
Vin fiert
Amestecati un litru de vin rosu sec, 125 grame de zahar, 125 grame de coniac, un bat de scortisoara, un varf de lingurita de cuisoare pudra, un varf de cutit de nucsoara, un varf de sare, o portocala taiata felii subtiri si lasati totul la foc mic pana da in clocot. Lasati-l sa se raceasca timp de o ora inainte de servire. Veti obtine 8 portii de vin fiert delicios.